Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyatámadások megelőzése

Kutyatámadások megelőzése

2010.03.30

A 10 legfontosabb tudnivaló, kutyatámadások megelőzéséhez és kivédéséhez :

 


1. Soha ne zavarjunk olyan kutyát, amelyik alszik, eszik, vagy kölykeit gondozza.

2. Soha ne simogassunk meg egy kutyát, még a sajátunkat sem anélkül, hogy lehetővé tennénk számára, hogy először ő megszaglászhasson minket (tartsuk be a orr, szem, fül sorrendet).

3. Egy gyermek mindig kérjen engedélyt szüleitől és a kutya gazdájától mielőtt megsimogatná a kutyát.

4. Ha a tulajdonos nem képes kontrollálni a kutyáját, és nem tudja szépen leültetni, hogy a gyermek megsimogathassa, akkor egyszerűen forduljunk sarkon és menjünk el onnan.

5. Soha ne közelítsünk olyan kutyához, és ne incselkedjünk vele, amelyik kerítés mögé vagy autóba van zárva, vagy ki van kötve.

6. Soha ne közelítsünk ismeretlen és/vagy gazdátlan kutyához.

7. Soha ne meneküljünk bennünket üldöző kutya elől, és ne is fordítsunk neki hátat. Álljunk meg, és maradjunk mozdulatlanok. Őrizzük meg hidegvérünket és maradjunk csendben. Karunkat tartsuk testünk mellett, és ne sikítozzunk. Anélkül, hogy meghátrálnánk, lassú, nyugodt mozdulatokkal sétáljunk odébb vigyázva arra, hogy ne nézzünk a kutya szemébe.

8. Ha egy kutya támadásba lendül, legjobb ha egy kezünk ügyébe kerülő tárgyat "kínálunk fel" neki, ami lehet egy dzseki, könyv, bicikli vagy bármi más ami pajzsként szolgálva  megakadályozhatja, hogy a harapás elérje testünket.

9. Ha egy kutya ránktámad, és nem látunk más lehetőséget a védekezésre, legjobb ha a földön összegömbölyödünk mint egy sündisznó, arccal a föld felé. Karunkkal és kezünkkel eközben fejünket védjük, takarjuk. Mint mindig, most is fontos a higgadt, csendes viselkedés.

10. Ne feledjük, a farokcsóváló kutya nem mindig játékra hív, a farokcsóválás lehet előjele egy esetleges támadásnak is.

 

 

kutyaudvozles1.jpg

 

 

 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Június / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 96098
Hónap: 196
Nap: 4