Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Palotapincsi

2013.04.19

 

Ha egy méltóságteljes, hangoskodó kis földszintes csöppre vágysz, a Palotapincsi jó választás számodra. Egy dolgot jó ha tudsz! Horkol!

Méltóságteljes, bátor és magabiztos kisméretű kutya, tapasztalatlan kutyatulajdonosoknak, és tapasztaltabbaknak is bátran ajánlható.

Nagyon barátságos társaságot jelent, alacsony mozgásigény miatt alkalmas társa lehet kevésbé mozgékonyaknak, vagy mozgássérült gazdáknak. Jellemzően szeret ugatni, emiatt jó házőrzőnek.

Igen érzékeny, nem veszi jó néven, ha keménykezűen bánnak vele, kiabálnak rá. Nem jó választás tehát a türelmetlen embereknek, vagy azoknak, akiknek igen kevés szabadideje van.

A csendet szeretők se ezt a fajtát válasszák, hajlamos ugyanis horkolni és tüsszögni pici pofája miatt. Az udvarias gyerekeket szereti, akik nem cibálják. Más állatokkal jól kijön, de érdemes korán hozzászoktatni a társaságukhoz.

Néha vannak energikus és játékos pillanatai, de alapvetően szeret leülni, lefeküdni és pihenni. Akaratos, védelmező. Idomítani nehezebb.

Legfontosabb jellemzői:

Méret kisméretű
Nevelés idomítása nehezebb
Szőrzet bundájának tisztántartása közepes
Vedlés magas, szezontól függ
Mozgásigény alkalmanként séta
Energiaszint alacsony
Védelmi ösztön alkalmas őrző kutya
Gyerekekhez való viszonya jó, idősebb, nyugodtabb gyerekekkel
Kölykök száma egy alomban 3-5 kölyök
Népszerűség első ötven legkedveltebb fajta között van

Megjelenés: Kicsi, törékeny egy kis játék szőrgombócra hasonlító fajta. Nagy, hosszú szőrű. 3-6 kg, 20 cm körüli.

Bundájának gondozása: Hetente kétszeri gondozással tisztán tartható a bundája. Különösebb figyelmet csak a vedlési időszakban igényel, ekkor növelni kell ennek a gyakoriságát. Erősen vedlik, allergiásoknak nem alkalmas. A faránál higiéniai okokból gondoskodni kell arról, hogy rövidebb legyen a bundája, gondozott legyen. Szeme sérülékenyebb, játék közben vigyázni kell rá.

Egészsége: Várható élettartalma 12-15 év. Általánosságban egészséges fajta, de azért vannak betegségek, amire figyelni kell: gerincproblémák, térdproblémák, száraz szem, igen forró időjárási körülmények esetén hőguta.

Érdekesség: Kínából származik, nagy múltú fajta.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 96131
Hónap: 197
Nap: 14